Glad Påsk

Glad Påsk!

Jag önskar er alla en fin och glad påsk och hoppas att ni får tid att rå om er själva och varandra samt att ni får äta riktigt mycket och god påskmat. Det finns många härliga tips och recept på god påskmat. På Allt om mats hemsida kan ni finna mycket gott för både öga och gom. Eller surfa in på en av mina favoriter: Leila Lindholms sida som har massor av fantastiska recept att njuta av.

Här kommer några av mina favoritrecept från Leila:

CHOKLADTÅRTA GLUTENFRI RECEPT

1 Tårta/12 Bitar

Fantastiska glutenfria tårtor växer inte på träd, men här vill jag lova en riktig kioskvältare till tårta. Den är så galet god att den sopar banan med de flesta konkurrenter. Det kanske inte är den smalaste tårtan du kan hitta, men sådana alternativ hittar du i bland de andra recepten hos Leila. Det här är tårtan med stort T för den som vill undvika gluten eller för den som är glutenintolerant.

Recept: Leila Lindholm

DU BEHÖVER

300 g hasselnötter
200 g mörk choklad av god kvalitet 70%
1 msk kakao av god kvalitet
200 g smör
1 dl kokossocker
6 ekologiska ägg

Peanut Butter

1 1/2 dl jordnötssmör
2 1/2 dl kokossocker
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk vaniljpulver
300 g philadelphiaost
2 msk varmt kaffe
Bigarråer till garnering

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa samtidigt hasselnötterna till ett fint pulver i en matberedare.
  3. Hacka chokladen grovt och kör den därpå i matbeterdaren tillsammans med nötterna.
  4. Tillsätt därefter kako, smör och kokossocker och mixa krämigt.
  5. Separera äggen, tillsätt därpå gulorna i smörsmeten och mixa.
  6. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en torr och ren bunke.
  7. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
  8. Fyll smeten i två smorda teflonformar med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  9. Grädda bottnarna sedan i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna helt.

Peanut Butter Frosting

  1. Vispa jordnötssmör, kokossocker, kakao, vaniljpulver och philadelphiaost krämigt. Tillsätt kaffet.
  2. Bred lite frosting på en av bottnarna, därefter så lägg den andra bottnen över och bred frostingen på och runt tårtan. Till sist garnera med bigarråer.

Slutligen önskar jag er en riktigt Glad Påsk och lycka till i köket!

Inlagt av: Malena Eklund

Category
Tags